Este de la sine înțeles că, din moment ce ușile și ferestrele sunt mijloacele de intrare în orice clădire, acestea ar trebui să fie construite în mod corespunzător și ar trebui să ofere o securitate adecvată. Acum, construcția și tipul de material utilizat pentru fabricarea acestor uși și ferestre este ceea ce contează atunci când vine vorba de cât de sigure sunt acestea. În acest scenariu, uPVC ca material este preferat în mod omniprezent datorită beneficiilor sale funcționale. Adăugați ramele din uPVC la sticla specializată, temperată și laminată, și veți avea ferestre și uși extrem de sigure.

Rezistența și securitatea profilelor din uPVC

Pentru cei neinițiați, uPVC înseamnă clorură de polivinil neplastifiată, un polimer industrial foarte popular care își găsește utilizarea în arhitectură și în industria construcțiilor. Acesta este folosit pentru a construi cadrele și profilele pentru uși și ferestre și oferă o mulțime de avantaje.

Fereastră Upvc

Este ușor de instalat și de reparat și necesită o întreținere absolut minimă. Deoarece uPVC este rezistent la intemperii, nu este deteriorat de ploaie, praf, vânt și alte efecte ale climei. De asemenea, spre deosebire de lemn, nu este infestat cu termite sau deteriorat de umiditate. Spre deosebire de aluminiu și de alte rame metalice, uPVC nu se corodează și nu suferă înțepături. Acest lucru înseamnă că, din punct de vedere structural, ferestrele și ușile din uPVC rămân consistente și durabile de-a lungul anilor.

Cele mai bune uși și ferestre din uPVC din India, cum ar fi cele oferite de Glasxperts, au o construcție sudată prin fuziune pentru o rezistență sporită și, de asemenea, vin cu întărituri din oțel galvanizat foarte sigure. Se poate opta, de asemenea, pentru sisteme de închidere cu un singur punct sau cu mai multe puncte de blocare pentru un nivel suplimentar de rezistență la intruziune.

Sticlă de securitate și sticlă antiefracție

Un alt mod în care ferestrele și ușile din PVC sunt securizate este prin instalarea de sticlă rezistentă la impact și antiefracție între rame pentru cele mai bune rezultate. Există, în principiu, două tipuri de soluții de sticlă de securitate pentru ferestre și uși din uPVC: sticlă călită de înaltă calitate cu siguranță la spargere și sticlă laminată și geamuri rezistente la impact.

Sticla călită de înaltă calitate este realizată prin procesul de călire la cald. Acesta conferă sticlei o rezistență de câteva ori mai mare decât sticla recoaptă obișnuită. Una dintre cele mai importante proprietăți ale sticlei temperate este că, în cazul spargerii, aceasta se sparge în mici bucăți inofensive asemănătoare pietricelelor și nu în cioburi. Acest lucru previne orice rănire a persoanelor prezente în apropiere în timpul impactului.

Soluțiile de sticlă securizată stratificată oferă un grad ridicat de rezistență la intruziune. Stratul intermediar PVB prezent absoarbe o mulțime de șocuri și, de asemenea, menține sticla intactă, acționând ca un lipici în ciuda faptului că este spartă.

5/5 - (5 votes)