Amenajarea balconului, ce podea sa alegem?

De când Romeo a curtat-o pe Julieta urcându-se pe balconul ei, importanța acestuia s-a schimbat profund. Poate cea mai romanțată parte a unei case în prezent, balconul, este o amenajare construită pentru relaxarea și confortul dumneavoastră. Nu este doar o extensie a spațiului, ci oferă, de asemenea, o ventilație și o iluminare corespunzătoare. Dar, aceste calități ale balcoanelor sunt adesea trecute cu vederea.

Chiar dacă balcon de sticlă servește bine scopului estetic, este necesar pentru a elibera aerul din interior. Fără balcoane, nu veți putea menține o ventilație regulată și nici nu veți putea primi o lumină naturală adecvată. Un balcon este, de asemenea, spațiul perfect pentru eliberarea de stres. După o zi lungă și obositoare, puteți folosi balconul pentru a sta și a vă relaxa, poate sorbi o ceașcă de ceai sau de cafea și vă întineriți energia. O casă de lux fără un balcon la fel de luxos pur și simplu nu va fi de ajuns, pentru că este pur și simplu cel mai bun spațiu pentru a te conecta cu lumea exterioară.

Iată câteva sfaturi pentru sticlă de balcon modele care vă pot ajuta să vă înfrumusețați casa de lux.

O sărbătoare pentru simțuri

Două elemente esențiale pentru un balcon sunt – priveliștea și decorul. Adevăratul lux al unui balcon poate fi savurat doar atunci când aveți în față o priveliște pitorească sau liniștitoare. Asigurați-vă că balconul dvs. sticla balconului este instalat cu fața la priveliști frumoase și pitorești. Deoarece nimănui nu-i place o priveliște dezordonată din balconul lor, încercați să proiectați un balcon care să fie orientat spre cea mai bună parte a casei dvs.

Odată ce v-ați decis asupra priveliștii, trebuie să treceți la opțiunile de decor. Amenajează-ți balconul cu un leagăn sau un sac de fasole, poate o cutie de plantare pentru puțină verdeață. O altă alegere bună pentru decor este plasarea unui mic set de măsuță de cafea și scaunele aferente. Astfel, atunci când este timpul pentru băuturi, puteți sorbi bunătățile unei cafele proaspăt preparate în timp ce admirați exteriorul pitoresc și briza răcoroasă.

În direcția cea bună

Deoarece balcoanele sunt o sursă excelentă pentru a lăsa să pătrundă lumina, cel mai bine este să le proiectați în direcția în care puteți primi lumina soarelui fără a supraîncălzi interioarele. În cazul în care sticlă de balcon primește lumina naturală a zilei pe tot parcursul dimineții și după-amiezii, ar putea fi excesiv. Și nici măcar perdelele sau obloanele nu ar putea fi capabile să evite complet căldura.

Strălucirea solară poate fi, de asemenea, dăunătoare pentru mobilierul dumneavoastră. Deoarece probabil că veți avea mobilierul așezat în balcon sau în apropierea acestuia, ar fi bine să vă gândiți cu atenție la direcția în care ar trebui să fie orientat balconul dumneavoastră. În caz contrar, ați putea risca să vă treziți cu mobila decolorată. Luarea în considerare a direcției este, prin urmare, foarte importantă.

Tipul de sticlă

Bunele prevederi de siguranță reprezintă un mandat pentru proiectarea balcoanelor. Cu sticlă pentru balcoane, puteți obține această siguranță prin utilizarea sticlei prelucrate. Spre deosebire de sticla standard, sticla prelucrată este întărită pentru a oferi rezistență optimă la impact și rezistență. Sticla întărită sau sticla laminată este ideală ca sticlă de balcon atunci când siguranța este o prioritate. În afară de aceasta, trebuie să alegeți grosimea și dimensiunea potrivită a unui singur geam care să fie utilizat în designul balconului. În acest fel, veți putea satisface cu ușurință atât cerințele estetice, cât și cele de siguranță.

Parametrii de siguranță

În timp ce vă proiectați balcon de sticlă, asigurați-vă că toți parametrii de siguranță sunt luați în considerare. Acesta ar trebui să fie proiectat prin asigurarea standardelor de siguranță pentru toate grupele de vârstă. De asemenea, un balcon trebuie să fie capabil să reziste la toate condițiile meteorologice. Mai ales în timpul musonilor, podeaua balconului nu trebuie să fie alunecoasă, altfel ar putea duce la răniri. Prin urmare, opțiunile de pardoseală trebuie să fie alese ținând cont de acest lucru.

Un alt parametru de siguranță semnificativ este înălțimea și lățimea geamul balconului balustradă. Acestea trebuie să fie proiectate în funcție de parapet. Cerințele de înălțime atât pentru parapet, cât și pentru balustrade trebuie să fie aceleași pentru a asigura o protecție adecvată.

Formați-le bine

Balcoanele sunt extensii destul de versatile pentru casele dvs. de lux. Puteți proiecta un balcon în formă de L pentru a primi cantitatea potrivită de lumină solară sau puteți opta pentru un balcon în formă de cutie pentru a se potrivi cu fațada. O altă variantă populară este utilizarea sticlă de balcon cu un balcon curbat sau pătrat, în funcție pur și simplu de obiectivele dvs. arhitecturale.

O opțiune mai la modă ar fi un design jumătate înăuntru sau jumătate afară, în care jumătate din spațiul balconului va fi în interiorul casei dvs. Sau altfel, puteți opta pentru balcoane asortate cu ferestre de tip bay windows care dau iluzia continuității pentru unitate în design. Astfel de forme inovatoare de balcoane pot fi folosite pentru a obține beneficii optime de iluminare și ventilație, alături de un stil structural atractiv. Alegerea formei potrivite a balconului va face diferența.

5/5 - (3 votes)